0 pusty

Polityka prywatności

Polityka Prywatności, Cookies i Ochrona danych osobowych (RODO)

Przetwarzanie Państwa danych osobowych powinno być zgodne z przepisami prawa, rzetelne i przejrzyste, zatem chcemy poinformować oraz prosić o zapoznanie się z tym, dlaczego oraz na jakich zasadach przetwarzamy dane osobowe, w tym uświadomić Państwu prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych oraz sposoby ich realizacji. Jest to jeden z elementów realizacji wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, powszechnie zwanego Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych („RODO”).

Polityka prywatności

Oświadczenie dotyczące ochrony danych osobowych w sklepie internetowym www.LittleRoom.pl, przygotowane zostało przez firmę Marcin Krysiuk, ul. Sarmacka 13/84, 02-972 Warszawa, NIP: 582-148-73-07, REGON: 143279712 zarejestrowaną w CEIDG zwaną dalej Administratorem. Poniżej określono zasady zbierania i przetwarzania przez Administratora danych osobowych obowiązujących w serwisie www.LittleRoom.pl

Wprowadzenie informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności jest zgodna z przepisami wynikającymi z  art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w skrócie RODO.

Administrator dokłada wszelkich starań, aby chronić prywatność swoich klientów. Niniejsza polityka prywatności określa, w jaki sposób przetwarzamy i chronimy dane osobowe. Wszelkie modyfikacje obowiązującej polityki prywatności publikowane będą na naszej stronie internetowej.

Administrator kontroluje oraz przetwarza dane osobowe użytkowników sklepu internetowego LittleRoom.pl, zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych i dyrektywą Unii Europejskiej 95/46/WE. Twoje dane osobowe są przechowywane na terenie UE i nie są nigdzie dalej przekazywane.

Do czego są używane są Państwa dane osobowe?

Przekazując nam swoje dane osobowe, wyrażacie Państwo zgodę na to, że będziemy ich używać aby spełnić nasze zobowiązania względem Państwa oraz dostarczać Państwu produkty, które Państwo zamawiają i realizują za naszym pośrednictwem. Przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywa się na podstawie art. 6 RODO i w celach marketingowych. Administrator Danych Osobowych powołuje się na prawnie uzasadniony interes, którym jest:

  • Przetwarzania zamówień w naszym systemie internetowym (np. imię i nazwisko, adres, telefon)
  • Kontaktu w wypadku trudności z realizacją zamówienia (np. numer telefonu, błędny adres)
  • Udzielania odpowiedzi na pytania (np. adres e-mail)

Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat do czasu wykorzystania możliwości marketingowych i analizy danych potrzebnych do prowadzenia działalności gospodarczej lub do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych (żądanie takie należy wysłać na adres sklep@littleroom.pl ). Po upływie tego czasu Państwa dane osobowe zostaną usunięte. Nie możemy usunąć danych, jeśli prawo wymaga przechowywania ich przez dłuższy czas – na przykład do prowadzenia księgowości lub jeśli ich przechowywanie jest uzasadnione prawnie w inny sposób (np. trwającą na mocy umowy relacją klient-sprzedawca).

Jakie prawa Państwu przysługują?

Mają Państwo prawo uzyskać informacje o tym, jakie Państwa dane osobowe są zapisane w naszej bazie. Jeśli Państwa dane są niepoprawne, błędne, niepełne lub nieważne, mogą Państwo poprosić o ich poprawienie, uzupełnienie a także usunięcie. Aby skontaktować się z nami, należy wysłać list do LittleRoom, ul. Odolańska 10, 02-560 Warszawa. Mogą Państwo również wysłać wiadomość e-mail na adres sklep@littleroom.pl

Kto ma dostęp do danych osobowych?

Nie przekazujemy a także nie sprzedajemy ani nie wymieniamy Państwa danych osobowych z innymi podmiotami, ani partnerami biznesowymi w celach marketingowych. Dane przekazywane innym podmiotom, na przykład firmom kurierskim dostarczającym nasze zamówienia, są używane wyłącznie w celu świadczenia usług oferowanych przez firmę Marcin Krysiuk. Dane są również wykorzystywane do profilowania marketingu za pomocą narzędzi Google Analytics, Adwords. W sytuacji wniesienia sprzeciwu wobec profilowania – prosimy skorzystać z ustawień przeglądarki.

Jak chronimy Państwa dane?

  • Komunikacja między Państwa urządzeniem ( typu: komputer, tablet, telefon) a naszym serwerem, gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.
  • Nasz serwis zaopatrzony jest w środki bezpieczeństwa, mające na celu ochronę danych osobowych pozostających pod naszą kontrolą przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem i modyfikacją. Zobowiązujemy się chronić wszelkie ujawnione nam informacje zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami oraz normami ochrony bezpieczeństwa.

Mają Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także do wniesienia skargi.

Pliki „cookie”

„Cookie” (ciasteczka) to niewielkie pliki tekstowe zachowane na Państwa komputerze lub urządzeniu mobilnym i pobierane stamtąd przy każdej kolejnej wizycie online. Administrator  wykorzystuje pliki „cookie”, by ułatwić i uprzyjemnić Państwu wizyty na naszej stronie www.LittleRoom.pl. Nie używamy ich do przechowywania Twoich danych osobowych ani nie ujawniamy tych informacji innym.

Istnieją dwa typy „cookies” – trwałe i tymczasowe (ciasteczka jednej sesji). Trwałe ciasteczka są zapisywane na Państwa komputerze lub urządzeniu mobilnym przez okres nie dłuższy niż 12 miesięcy. Natomiast ciasteczka sesji przechowuje się jedynie tymczasowo i są one usuwane, gdy tylko zamkną Państwo przeglądarkę.

Trwałe pliki „cookie” wykorzystujemy do zapamiętywania Państwa preferencji strony startowej oraz przechowywania danych do logowania, o ile wybiorą Państwo funkcję „Zapamiętaj”.

Pliki „cookie” dają się łatwo usunąć z komputera lub urządzenia mobilnego z poziomu przeglądarki. Instrukcje dotyczące obsługi „cookies” oraz ich usuwania znajdą Państwo w menu „Pomoc” w swojej przeglądarce. Można również całkowicie zablokować ciasteczka lub wybrać powiadamianie o ich każdorazowym przesyłaniu.

Jeżeli zdecydują się Państwo zablokować pliki „cookie”, niektóre funkcje strony mogą być niedostępne.

Pytania i zastrzeżenia.

Wszelkie pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej polityki mogą być przesyłane pod adres e mail: sklep@littleroom.pl. Na wszelkie kwestie odpiszemy w najszybszym możliwym terminie jednak nie dłuższym niż do 48h od otrzymania wiadomości e mail. Czas odpowiedzi może się wydłużyć w przypadku skomplikowanego – technicznego -  pytania, gdzie będzie wymagane zaciągnięcie informacji od prawników i innych osób.